CO2 compensatie berekenen

CO2 compensatie berekenen voor jouw onderneming? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres! CO2enzo is een organisatie dat, op nationaal schaalniveau, CO2-uitstoot beperkt en compenseert d.m.v. verduurzamingsprojecten. Als bedrijf, vereniging of stichting kun je hieraan bijdragen door een jaarlijks abonnement te nemen óf door een donatie te doen. Met de juiste kennis van wet- en regelgeving omtrent de uitstoot van koolstofdioxide helpen wij jou graag verder met een berekening voor jouw situatie.

Direct meer weten over de concrete getallen van jouw uitstoot? Twijfel niet om even contact met ons op te nemen voor meer informatie. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd even een kijkje nemen naar de website van de Rijksoverheid.

CO2 compensatie berekenen? Wij helpen!

Binnen onze organisatie houden wij eigenlijk altijd rekening met drie diverse mogelijkheden. De lage uitstoot bestaat hierbij uit 5 ton CO2-uitstoot per jaar; denk bijvoorbeeld aan zelfstandigen die vanuit huis werk verrichten. Gezien het feit dat zij de auto minder vaak pakken (en weinig tot geen productievervuiling veroorzaken) stoten zij minder koolstofdioxide uit in de lucht.

Daarnaast is het ook mogelijk dat je een gemiddelde uitstoot hebt; dit is ongeveer 7,5 ton per jaar. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een zzp’er met productievervuiling óf een mkb’er die wekelijks naar afspraken toe moet rijden. Bovendien hebben wij, voor onze doelgroep, ook de optie om een hoge uitstoot te compenseren. Dit compenseert gemiddeld 10 ton koolstofdioxide per jaar.

CO2 compensatie

Met alleen bomen planten redden we het niet. Wij werken daarom aan een combinatie van bewustwordingsprojecten en investeren in innovatieve projecten.

Bekijk projecten

Hulp nodig?

Zoek je extra hulp bij jouw CO2 compensatie berekenen? Vul dan gerust even het contactformulier op onze website in voor meer informatie. Daarnaast kun je natuurlijk ook al direct een steentje bijdragen door eenmalig te doneren. Laten we samen werken aan een duurzamer Nederland!

0
De gemiddelde Nederlander stoot bijna 10 ton CO2 uit (bron: Wereldbank)
0
Nederlanders stootten bijna 3 keer zoveel uit als een gemiddelde wereldburger (bron: NOS)
0
De hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten (Gilze-Rijen, Noord-Brabant)
0

De CO2-uitstoot in Nederland moet 95 procent lager zijn dan in 1990 (bron: Rijksoverheid)

Pin It on Pinterest