CO2 compensatie

Ben je op zoek naar een manier voor CO2 compensatie als zelfstandig ondernemer, mkb’er of vereniging? Goed om te horen! De gevolgen van klimaatveranderingen worden steeds duidelijker en iedereen moet zijn steentje bijdragen om deze veranderingen te beperken. Niet alleen als consument, maar ook als ondernemer. Wij, van CO2enzo, helpen jou hierbij graag verder met een passende oplossing. Onze doelstelling is dan ook om een duurzamer Nederland te creëren.

Direct kiezen voor CO2 compensatie middels een jaarlijks bedrag? Of wil je liever onze organisatie eenmalig steunen met een zelf-te-bepalen donatie? Alle beetjes helpen om onze doelstelling te behalen!

CO2 compensatie inzetten? Kies voor CO2enzo!

Wellicht vraag je je eerst af: wat is CO2 compensatie nu precies? Begrijpelijk; wij leggen het je graag uit. Simpelweg komt het neer op een rekensommetje: waar jij CO2 (ofwel koolstofdioxide) uitstoot, daar wordt het ergens anders uit de lucht gehaald. Zo kom je uiteindelijk weer op een evenwicht uit. Als ondernemer ben jij bijvoorbeeld vaak met de auto onderweg naar een afspraak óf kan je verantwoordelijk zijn voor uitstoot door een productieproces.

Wij kunnen onze projecten realiseren door twee bronnen van inkomsten: donaties en jaarlijkse compensatie. Deze inkomsten worden grotendeels gestopt in innovatie-, vergroening- en bewustwordingsprojecten. Twijfel niet om even een kijkje te nemen naar eerdere projecten die wij hebben gerealiseerd. Alle projecten worden gerealiseerd op Nederlandse grond; de kleinere stappen moeten immers voor de grote stappen worden gezet.

CO2 compensatie

Met alleen bomen planten redden we het niet. Wij werken daarom aan een combinatie van bewustwordingsprojecten en investeren in innovatieve projecten.

Bekijk projecten

Contact opnemen?

Kunnen wij iets voor jou betekenen in jouw zoektocht naar (zakelijke) CO2 compensatie óf heb je nog enkele vragen voor ons? Neem dan, in beide gevallen, gerust even contact met ons op via het formulier op onze website of door even te mailen. Wij proberen jouw vraag zo snel als mogelijk te beantwoorden. Hopelijk tot ziens bij CO2enzo!

0
De gemiddelde Nederlander stoot bijna 10 ton CO2 uit (bron: Wereldbank)
0
Nederlanders stootten bijna 3 keer zoveel uit als een gemiddelde wereldburger (bron: NOS)
0
De hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten (Gilze-Rijen, Noord-Brabant)
0

De CO2-uitstoot in Nederland moet 95 procent lager zijn dan in 1990 (bron: Rijksoverheid)

Pin It on Pinterest