Hoe kunnen bedrijven duurzamer worden

Hoe kunnen bedrijven duurzamer worden? Het is een vraag die vele ondernemers zichzelf vaak stellen. Niet alleen heeft het verduurzamen van een bedrijf een positief effect op de maatschappij, maar daarnaast komen er ook steeds meer verplichte wet- en regelgevingen die bedrijven hierop wijzen. Kortom: het verduurzamen van Nederlandse bedrijven wordt een steeds groter onderwerp in onze maatschappij. Op deze pagina geven wij jou informatie over een veel-gekozen optie voor ondernemers: CO2 compensatie.

Drukke agenda en daarom weinig tijd om meer over dit onderwerp te lezen? Vul dan het contactformulier op onze website in óf stuur een e-mail. Wij geven jou graag meer informatie over onze werkwijze (en wellicht al enkele mogelijkheden voor jouw bedrijf).

Hoe kunnen bedrijven duurzamer worden? CO2 compensatie!

CO2 compensatie komt kortgezegd neer op een eenvoudig rekensommetje: waar jij CO2 (ofwel koolstofdioxide) uitstoot, daar wordt het ergens anders uit de lucht gehaald om jouw vervuiling te compenseren. Op deze manier kom je uiteindelijk weer op een natuurlijk evenwicht uit. Als ondernemer ben jij bijvoorbeeld vaak met de auto onderweg naar een afspraak (dienstverlening) óf kan je verantwoordelijk zijn voor uitstoot door een productieproces (verkoop van producten).

Daarnaast helpen wij jou ook graag verder met jouw duurzame marketing. Zo krijg je, bij afname van een abonnement, namelijk ook een keurmerk. Deze kun je gebruiken in al jouw (online) uitingen naar consumenten toe, zodat zij zien dat jij bijdraagt aan een duurzamer Nederland. Dit kan het aankoop- of aanvraagproces positief beïnvloeden.

CO2 compensatie

Met alleen bomen planten redden we het niet. Wij werken daarom aan een combinatie van bewustwordingsprojecten en investeren in innovatieve projecten.

Bekijk projecten

Direct compenseren?

Hebben wij jou verder kunnen helpen met hoe kunnen bedrijven duurzamer worden en ben je overtuigd van CO2 compensatie als optie? Klik dan hier om onze abonnementen te bekijken óf doe een eenmalige donatie. Alle beetjes helpen om Nederland een duurzamer leven te geven!

0
De gemiddelde Nederlander stoot bijna 10 ton CO2 uit (bron: Wereldbank)
0
Nederlanders stootten bijna 3 keer zoveel uit als een gemiddelde wereldburger (bron: NOS)
0
De hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten (Gilze-Rijen, Noord-Brabant)
0

De CO2-uitstoot in Nederland moet 95 procent lager zijn dan in 1990 (bron: Rijksoverheid)

Pin It on Pinterest