Waarom MVO

Waarom MVO inzetten? Het is iets wat steeds meer ondernemers zich afvragen. Een belangrijke, en naar onze mening ook een zeer positieve, trend in de maatschappij is verduurzaming. Er komt steeds meer bewustzijn over de mensheid als oorzaak van klimaatveranderingen en zelfs het koopgedrag van consumenten is hierdoor veranderd. Als je het al niet van plan was om ook jouw steentje bij te dragen in de wereld als ondernemer, dan zul je het in de komende jaren wel moeten om klanten tevreden te houden.

Benieuwd geworden naar onze rol in het maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees meer over CO2enzo op deze pagina of kom in contact via het formulier op onze website (of door even te mailen naar info@co2enzo.nl).

Waarom MVO inzetten? Wij leggen het uit!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is tegenwoordig een echte must voor elke onderneming, omdat het een steeds belangrijkere rol gaat spelen in consumentengedrag. Ben jij als bedrijf verantwoordelijk voor een hoge uitstoot van koolstofdioxide (door productieprocessen of meerdere zakelijke reizen) en doe je hier verder niks mee? Dan loop je ongetwijfeld meerdere klanten mis.

Natuurlijk moet dit niet de enige drijfveer zijn om bewuster te gaan ondernemen. De aardbol is iets waar wij allemaal mee te maken hebben en we willen het zo lang mogelijk leefbaar houden. Er valt dus altijd wel iets te verbeteren voor iedere ondernemer. Pak bijvoorbeeld de fiets naar een afspraak i.p.v. de auto. Al de overige hoeveelheden van CO2-uitstoot kun je bij ons compenseren in Nederlandse projecten.

CO2 compensatie

Met alleen bomen planten redden we het niet. Wij werken daarom aan een combinatie van bewustwordingsprojecten en investeren in innovatieve projecten.

Bekijk projecten

Meer weten?

Hebben wij jouw vraag Waarom MVO? kunnen beantwoorden óf heeft u nog vragen voor ons? Bekijk dan onze veelgestelde vragen voor meer informatie. Kunnen wij iets voor jou betekenen op het gebied van CO2 compensatie? Bekijk dan onze jaarlijkse abonnementen of kies voor een eenmalige donatie om bij te dragen aan een duurzamer Nederland.

0
De gemiddelde Nederlander stoot bijna 10 ton CO2 uit (bron: Wereldbank)
0
Nederlanders stootten bijna 3 keer zoveel uit als een gemiddelde wereldburger (bron: NOS)
0
De hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten (Gilze-Rijen, Noord-Brabant)
0

De CO2-uitstoot in Nederland moet 95 procent lager zijn dan in 1990 (bron: Rijksoverheid)

Pin It on Pinterest