Wat is CO2 compensatie?

Wat is CO2 compensatie? De compensatie van jouw CO2-uitstoot betekent letterlijk dat je jouw uitstoot van koolstofdioxide (denk aan de uitlaatgassen van jouw auto bijvoorbeeld) gaat compenseren door te investeren in een vorm van duurzaamheid. Afhankelijk van het soort investering dat je kiest draag je bij aan een verduurzaming van de wereld. Of het nu het planten van een extra boom óf het investeren in natuurherstel projecten is; jouw CO2-uitstoot wordt ergens anders gecompenseerd.

Direct bijdragen aan onze projecten in Nederland? Klik dan hier om jouw CO2 uitstoot, op jaarbasis, te compenseren. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een vrijwillige bijdrage te doen via onze donatiepagina.

Wat is CO2 compensatie? Wij leggen het uit!

Dat de mensheid een belangrijke oorzaak is voor klimaatverandering is voor de meesten wel duidelijk. Grotendeels komt dit door de koolstofdioxide (CO2) die wij uitstoten door bijvoorbeeld te reizen (of produceren). De concrete cijfers? Gemiddeld is een bedrijf verantwoordelijk voor maar liefst 5 tot 10 ton CO2-uitstoot per jaar.

Door compensatie van jouw koolstofdioxide-uitstoot bij CO2enzo draag je bij aan een duurzamer Nederland. Echter is dit niet het enige bijkomende voordeel. Zo helpen wij jou bijvoorbeeld ook verder met jouw duurzame marketing. Na aanschaf van een jaarlijkse compensatie ontvang je bijvoorbeeld het CO2 Oké-keurmerk, die je weer op jouw (bedrijfs)website en andere uitingen kunt tonen (voor jouw eigen klanten).

CO2 compensatie

Met alleen bomen planten redden we het niet. Wij werken daarom aan een combinatie van bewustwordingsprojecten en investeren in innovatieve projecten.

Bekijk projecten

Contact opnemen?

Hebben wij jouw vraag Wat is CO2 compensatie? kunnen beantwoorden óf heb je nog enkele vragen voor ons? Bekijk dan onze veelgestelde vragen voor meer informatie. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen – ook voor jouw CO2 compensatie berekenen.

0
De gemiddelde Nederlander stoot bijna 10 ton CO2 uit (bron: Wereldbank)
0
Nederlanders stootten bijna 3 keer zoveel uit als een gemiddelde wereldburger (bron: NOS)
0
De hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten (Gilze-Rijen, Noord-Brabant)
0

De CO2-uitstoot in Nederland moet 95 procent lager zijn dan in 1990 (bron: Rijksoverheid)

Pin It on Pinterest