Wat is MVO?

Het is een veelgestelde vraag die wij krijgen: wat is MVO nu precies? Via deze webpagina willen wij jou meer informatie geven over MVO en hoe jij hier, als ondernemer, aan mee kunt doen. De afkorting MVO staat letterlijk voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze organisatie helpt jou hierbij verder door verduurzamingsprojecten op Nederlandse grond op te zetten. Neem gerust eens even een kijkje naar projecten die wij eerder hebben gerealiseerd.

Meer weten over de rol van CO2enzo in het maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees meer over onze organisatie op deze pagina of kom in contact via het formulier op onze website (of door even te mailen).

Wat is MVO? Wij leggen het je uit!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaam ondernemen betekenen feitelijk hetzelfde. Beide termen gaan over bewustwording en verbetering van de ecologische en sociale gevolgen ten gevolge van bedrijfsactiviteiten. Termen als duurzaamheid, circulariteit, social return en het scheppen van goede arbeidsomstandigheden zijn hierbij belangrijke thema’s. MVO is geen doel op zich, maar een continu proces om het steeds weer beter te doen.

Als organisatie kun je op allerlei manieren meedoen aan het ondernemen op een duurzame wijze. Wij focussen ons voornamelijk op de uitstoot van koolstofdioxide als gevolg van bedrijfsactiviteiten en hoe wij dit kunnen compenseren. Op dit vlak is de wetgeving in de afgelopen jaren namelijk steeds strenger geworden, doordat dit een van de belangrijkste factoren is voor klimaatverandering. Ontdek zelf de mogelijkheden voor jouw CO2-uitstoot.

CO2 compensatie

Met alleen bomen planten redden we het niet. Wij werken daarom aan een combinatie van bewustwordingsprojecten en investeren in innovatieve projecten.

Bekijk projecten

Bijdragen aan onze duurzaamheid?

Hebben wij jouw vraag ‘’Wat is MVO?’’ kunnen beantwoorden en ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor jouw CO2 compensatie? Klik dan hier voor onze jaarlijkse abonnementen. Liever eenmalig een donatie doen? Dat is ook mogelijk via deze link. Hopelijk hebben wij jou kunnen overtuigen van het belang van onze projecten.

0
De gemiddelde Nederlander stoot bijna 10 ton CO2 uit (bron: Wereldbank)
0
Nederlanders stootten bijna 3 keer zoveel uit als een gemiddelde wereldburger (bron: NOS)
0
De hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten (Gilze-Rijen, Noord-Brabant)
0

De CO2-uitstoot in Nederland moet 95 procent lager zijn dan in 1990 (bron: Rijksoverheid)

Pin It on Pinterest